Underlag och upphandling av relining i Göteborg

Rätt underlag till er upphandling av relining

Relining är ett bra och kostnadseffektivt alternativ till stambyte i er bostadsrättsförening eller fastighet som kan utföras utan att störa de boende alltför mycket. Att välja företag som utför arbetet kan vara svårt och det är inte lätt att veta vilken offert som innehåller det ni behöver.

Grunden för en lyckad upphandling är ett gediget och korrekt underlag. Med vår långa erfarenhet inom relining kan vi hjälpa er att ta fram rätt underlag där alla delar finns med från start. Detta borgar också för att ni får rätt priser från starter utan otrevliga överraskningar när reliningarbetet är utfört.

Har du frågor kring relining? Missa inte våra frågor och svar längre ner på sidan.

Underlag upphandling relining Göteborg

Lång erfarenhet av upphandling av reliningtjänster

När ni har kommit så pass långt att ni börjat få in offerter är det klokt att ha en kunnig partner som kan bedöma offerternas rimlighet och om alla delar som behövs finns med i priset. Tar ni vår hjälp med denna delen kan ni vara trygga med att den offerten vi rekommenderar är bra och att slutsumman är låg i förhållande till vad ni får. 

Vår erfarenhet inom relining har lärt oss att det är lätt att stirra sig blind på priset i offerterna och att alla delar som behövs inte finns med. Konkurrensen är hård och det finns en del oseriösa aktörer som arbetar med lockpriser. När ni låter oss sköta upphandlingen för er relining ser vi till att ni bara får offerter från seriösa och kunniga aktörer i branschen. Med andra ord kan ni spara pengar när ni anlitar oss.

Vanliga frågor och svar om relining

 • När är relining ett bra alternativ?

  Har fastigheten renoverade badrum är relining lämpligt. Man behåller då de befintliga badrummen. Vid ett traditionellt stambyte måste även samtliga ytskikt i badrum renoveras.

 • Vilken metod av relining är bäst?

  Vilken metod som lämpar sig bäst i just er fastighet måste utredas på plats. Vår rekommendation är att man tar hjälp av en oberoende konsult med stor kunskap inom området. Efter detta bör ett förfrågningsunderlag utformas och lämpliga aktörer tillfrågas. Vi på Alltikonsult har många års erfarenhet av reliningsprojekt och kan vägleda er hela vägen från planering till avslutad entreprenad.

 • Finns det olika metoder inom relining?

  Ja. Det finns företag som arbetar med flexibelt foder (strumpa) och företag som arbetar med sprayrelining. Vissa kan erbjuda bägge metoderna.

 • Vad är relining?

  Relining innebär att nya rör byggs inuti det gamla avloppssystemet.

 • Behöver man besiktiga relining?

  Absolut. Resultaten av en relining syns inte utifrån utan dokumenteras på film. För en lekman är det väldigt svårt att avgöra hur det ska se ut. För att säkerställa kvaliteten på arbetet bör man anlita en utbildad besiktningsman med god erfarenhet.
  Alltikonsult är utbildade besiktningsmän med mångårig erfarenhet.

 • Vilka är fördelarna med relining?

  Det blir mindre ingrepp i fastigheten vilket innebär mindre störningar för de boende. Man behöver inte totalrenovera samtliga badrum.