Besiktning av relining i Göteborg

Erfarna besiktningsmän inom relining

Vi som jobbar på Alltikonsult har många års erfarenhet av relining och är utbildade av BRIF (Branschföreningen Relining i Fastigheter) att utföra besiktning. När ni väljer oss kan ni vara trygga med att vi vet hur korrekt relining ska utföras för att klara besiktningen då vi alltid arbetar i enlighet med BRIF:s utbildning.

Vi utför bland annat:

Har du frågor kring relining? Missa inte våra frågor och svar längre ner på sidan.

Relining Göteborg

Varför besiktning av relining?

För att kunna bedöma utförd relining på korrekt sätt krävs kunskap, erfarenhet och utbildning. Efter utförd entreprenad och eftersom relining är en bestående del av fastighetens avloppssystem rekommenderas återkommande besiktning för att säkerställa att installationen inte har några skador eller brister. Till exempel en tvårsbesiktning samt en garantibesiktning.

Behöver ni besiktning av relining i er fastighet kan vi hjälpa er. Kunskap, hög kvalitet och service ingår alltid när ni anlitar Alltikonsult.  Utöver besiktning kan vi hjälpa er med hela reliningprojektet från underlag och upphandling till projektledning och besiktning.

Anlita oss och få hjälp med alla delar och ett mer kostnadseffektivt reliningprojekt.

Vanliga frågor och svar om relining

 • När är relining ett bra alternativ?

  Har fastigheten renoverade badrum är relining lämpligt. Man behåller då de befintliga badrummen. Vid ett traditionellt stambyte måste även samtliga ytskikt i badrum renoveras.

 • Vilken metod av relining är bäst?

  Vilken metod som lämpar sig bäst i just er fastighet måste utredas på plats. Vår rekommendation är att man tar hjälp av en oberoende konsult med stor kunskap inom området. Efter detta bör ett förfrågningsunderlag utformas och lämpliga aktörer tillfrågas. Vi på Alltikonsult har många års erfarenhet av reliningsprojekt och kan vägleda er hela vägen från planering till avslutad entreprenad.

 • Finns det olika metoder inom relining?

  Ja. Det finns företag som arbetar med flexibelt foder (strumpa) och företag som arbetar med sprayrelining. Vissa kan erbjuda bägge metoderna.

 • Vad är relining?

  Relining innebär att nya rör byggs inuti det gamla avloppssystemet.

 • Behöver man besiktiga relining?

  Absolut. Resultaten av en relining syns inte utifrån utan dokumenteras på film. För en lekman är det väldigt svårt att avgöra hur det ska se ut. För att säkerställa kvaliteten på arbetet bör man anlita en utbildad besiktningsman med god erfarenhet.
  Alltikonsult är utbildade besiktningsmän med mångårig erfarenhet.

 • Vilka är fördelarna med relining?

  Det blir mindre ingrepp i fastigheten vilket innebär mindre störningar för de boende. Man behöver inte totalrenovera samtliga badrum.