Förstudie och utredning

Förebygg fastighetsproblem med en förstudie

Att förebygga problem i er fastighet eller upptäcka dem innan de blivit för stora kan spara mycket tid och pengar. Därför rekommenderar vi en förstudie där ni får tydliga svar på saker som kan leda till kostsamma problem i framtiden. Förutom förstudien kan vi vara behjälpliga genom hela processen från underlag och upphandling till projektledning av genomförandet.

Med oss kan ni vara trygga med att få en konsult som ser till att ni åtgärdar rätt saker och samtidigt veta att det blir utfört med hög kvalitet. För optimal drift av fastigheten rekommenderar vi er att anlita oss för teknisk förvaltning
Här är några exempel på förstudier vi genomför:

Förstudie utredning fastighetsprojekt Göteborg
Utredning fastighetsproblem Göteborg

Utredningar av befintliga fastighetsproblem

När ett problem redan är upptäckt rekommenderar vi att genomföra en utredning för att få svar på vilken lösning som är den bästa för just er fastighet. Utöver själva utredningen kan vi finnas med och bistå er med vårt breda kontaktnät för att upphandla entreprenad till rätt pris. Vi har kunskapen att både tyda och avgöra om en offert täcker det ni behöver samt om den är rimlig i prissättningen.  

I de flesta fall där vi anlitas för hela flödet, från utredning till projektledning, av utförandet sparar kunden pengar och får högre kvalitet. Här är några exempel på utredningar vi genomför:

Vanliga frågor och svar om förstudie och utredningar

  • Vad är en utredning?

    Görs oftast när ett problem redan finns tex råttor, läckage, dålig lukt mm.

  • Varför ska man anlita en konsult?

    Att anlita en konsult kan vid första tanken kännas som en kostnad men sanningen är den att i de flesta fall sparar man pengar i slutändan. Med ett korrekt förfrågningsunderlag, en aktiv projektledning samt en grundlig besiktning så slipper man många otrevliga överraskningar i form av tillkommande kostnader och utdragna entreprenader.

  • Vad är en förstudie?

    Görs för att utreda behovet av en eventuell renovering samt för att förekomma problem. Kan även göras i planeringssyfte för kommande utgifter.