Din kompletta konsult för relining i Göteborg

Relining från upphandling till besiktning

Relining är ett bra och kostnadseffektivt alternativ till stambyte som kan utföras utan att störa de boende alltför mycket. Att välja företag som utför arbetet kan vara svårt och det är inte lätt att veta vilken offert som innehåller det ni behöver. Vi utför besiktningar av relining i Göteborg men tar även uppdrag i södra och mellersta delarna av Sverige.

Vi som jobbar på Alltikonsult har många års erfarenhet av relining och är utbildade av BRIF (Branschföreningen Relining i Fastigheter) att utföra besiktning. När ni väljer oss kan ni vara trygga med att vi vet hur korrekt relining ska utföras för att klara besiktningen.
Vi utför bland annat:

Har du frågor kring relining? Missa inte våra frågor och svar längre ner på sidan.

Relining Göteborg

Vi projektleder ert arbete med relining

Att driva ett relining-projekt kräver både kompetens och erfarenhet. Om relining utförs felaktigt kan kostnaden att fixa det bli större än själva grundutförandet. Därför kan ni med trygghet anlita oss för hela projektet då vi både är utbildade besiktningsmän och dessutom har många års erfarenhet från relining-branschen. Vi hjälper er med relining i Göteborg, från projektledning och upphandling till färdig installation och besiktning. 

Anlita oss och få hjälp med alla delar och ett mer kostnadseffektivt projekt:

Vanliga frågor och svar om relining

 • När är relining ett bra alternativ?

  Har fastigheten renoverade badrum är relining lämpligt. Man behåller då de befintliga badrummen. Vid ett traditionellt stambyte måste även samtliga ytskikt i badrum renoveras.

 • Vilken metod av relining är bäst?

  Vilken metod som lämpar sig bäst i just er fastighet måste utredas på plats. Vår rekommendation är att man tar hjälp av en oberoende konsult med stor kunskap inom området. Efter detta bör ett förfrågningsunderlag utformas och lämpliga aktörer tillfrågas. Vi på Alltikonsult har många års erfarenhet av reliningsprojekt och kan vägleda er hela vägen från planering till avslutad entreprenad.

 • Finns det olika metoder inom relining?

  Ja. Det finns företag som arbetar med flexibelt foder (strumpa) och företag som arbetar med sprayrelining. Vissa kan erbjuda bägge metoderna.

 • Vad är relining?

  Relining innebär att nya rör byggs inuti det gamla avloppssystemet.

 • Behöver man besiktiga relining?

  Absolut. Resultaten av en relining syns inte utifrån utan dokumenteras på film. För en lekman är det väldigt svårt att avgöra hur det ska se ut. För att säkerställa kvaliteten på arbetet bör man anlita en utbildad besiktningsman med god erfarenhet.
  Alltikonsult är utbildade besiktningsmän med mångårig erfarenhet.

 • Vilka är fördelarna med relining?

  Det blir mindre ingrepp i fastigheten vilket innebär mindre störningar för de boende. Man behöver inte totalrenovera samtliga badrum.